Δράσεις - Εκδηλώσεις

Το χορευτικό των Μελιγγών έκοψε την πίτα του

Με ευχές αλλά και νέα μέλη, το Χορευτικό μας έκοψε την πίτα του και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Παιδιά, γονείς και μερικοί φίλοι, μαζί με τη δασκάλα μας δημιούργησαν μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου που συγκεντρωνόμαστε κάθε Κυριακή.

Το φλουρί έπεσε στη ........

Περισσότερα...

Χορευτικός Όμιλος Μελιγγών - 5η Συνάντηση του παιδικού τμήματος

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο παιδικό του Χορευτικού Ομίλου Μελιγγών (Χ.Ο.Μ.).

Με την καθοδήγηση της δασκάλας μας (κα. Αλεξάνδρα) κάθε Κυριακή απόγευμα, τα μικρά ζουζούνια, μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

Θεατρική Ομάδα Μελιγγών - 4η χρονιά

Την περασμένη Κυριακή (27.11.2016) ξεκίνησε η 4η θεατρική χρονιά για τους Μελιγγούς.

Η Θεατρική Ομάδα Μελιγγών (Θ.Ο.Μ.), μια ερασιτεχνική ομάδα από χωριανούς αλλά και φίλους από τα γειτονικά χωριά, συγκεντρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγγών και με την ευεργετική επίδραση κρασιού και μεζέδων, ξεκίνησε η κουβέντα για την καινούργια σαιζόν.Την περασμένη Κυριακή (27.11.2016) ξεκίνησε η 4η θεατρική χρονιά για τους Μελιγγούς.

Περισσότερα...

Χορευτικός Όμιλος Μελιγγών. Έναρξη παιδικού τμήματος

Ξεκίνησε το παιδικό τμήμα του χορευτικού μας, με μαθήματα και πρόβες σε αίθουσα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων ("Μαρούτσειο").

Ο Βαγγέλης Γούσιας και ο Στέφανος Σακκάς φρόντισαν για τα απαραίτητα ώστε να βρεθεί αίθουσα-χώρος για τις πρόβες καθώς και μια εξαιρετική δασκάλα που θα μεταδώσει στα παιδιά την αγάπη για τον χορό και την παράδοση.

Περισσότερα...

Φωτογραφίες από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Αδελφότητας

Πανηγυρική η επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας.

Λίγο μετά τις 11:00', η αίθουσα της Πινακοθήκης Μελιγγών γέμισε από χωριανούς (τιμημένα παλιά στελέχη της Αδελφότητας αλλά και απλά μέλη της).

Στις πρώτες δύο σειρές καθισμάτων όλοι οι εν ζωή πρώην πρόεδροι της Αδελφότητας, εκτός του Αχιλλέα Νούτσου τον οποίο λόγοι προσωπικοί δεν του επέτρεψαν να έρθει. Μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Λάζος, ο Δημοτικός Σύμβουλος .......

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων της Αδελφότητας

Τα Δ.Σ. της Αδελφότητας Απανταχού Ευρυσκομένων Μελιγγιωτών "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ" και του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας "ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ" ανακοινώνουν την συνδιοργάνωση επετειακής εκδήλωσης για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών, την Κυριακή 29 Μαϊου 2016.

Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι όλοι οι χωριανοί και τα μέλη των δύο συλλόγων του χωριού καθώς και οι σύλλογοι των γειτονικών/όμορων χωριών της περιοχής της Δωδώνης. Ειδική πρόσκληση απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. της Αδελφότητας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Φροντίζουμε το χωριό μας (2015). Η είσοδος.

Με οδηγό τη δράση στην αρχαία Δωδώνη, χωριανοί και μέλη της Αδελφότητας συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 3 Μαϊου 2015 και καθαρίσαμε τον χώρο κάτω από το Λαογραφικό Μουσείο και κάτω από την παιδική χαρά.

Κάθε είδος εργαλείου επιστρατεύτηκε και με όρεξη και ενέργεια καθάρισε σχεδόν εντελώς ο χώρος από βάτα, χόρτα και σκουπίδια.

Από τις 11 το πρωϊ μέχρι πριν τις 2:00 επιμεληθήκαμε μέχρι και το κομμάτι πάνω από την πλατεία!

(Στο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφίες από τον καθαρισμό)

Περισσότερα...

Συνάντηση Θ.Ο.Μ. - Υποδοχή νέου μέλους

Οι πρόβες της Θεατρικής Ομάδας Μελιγγών για το νέο έργο συνεχίζονται, και σήμερα υποδεχτήκαμε ένα νέο μέλος της ομάδας, τη Ναταλία, από διπλανό χωριό. Με όρεξη και όνειρα, γνώρισε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, με εξαίρεση την Ντίνα και τον Βασίλη, που δεν ήταν σήμερα εδώ. 

Φωτογραφίες που τράβηξε ο Λάκης.

Περισσότερα...

Απόκριες 2016 στους Μελιγγούς

Βραδιά διασκέδασης, η Κυριακή των Απόκρεω, και φέτος 2016.

Άστατος καιρός, άναψε η φωτιά έξω από το σχολείο, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται, το τραπέζι με τα νηστίσιμα στρώθηκε, και λίγο μετά τις 9:00' τρέξαμε στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγγών για να συνεχίσουμε το γλέντι, προστατευμένοι από τη βροχή.

 (δείτε φωτογραφίες)

Περισσότερα...

Πως στείλαμε ευχές τα Χριστούγεννα

https://www.youtube.com/watch?v=B6NxVS4QyDY

Υλικό από την εκδήλωση που ακολούθησε την παράσταση με κουκλοθέατρο, στους Μελιγγούς, τα Χριστούγεννα 2015-2016.

Κοπή βασιλόπιτας και βραβεύσεις - 2016

Την περασμένη Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, Ημέρα των Φώτων, η Αδελφότητα έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση είναι ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι χωριανοί για τον αγιασμό των υδάτων και τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο, αλλά και για να γνωρίσουν τους νέους φοιτητές.

Με το τέλος της λειτουργίας, οι χωριανοί άρχισαν να......

Περισσότερα...

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Tuesday the 16th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων