Α.Δ.Α.Π.

Σε μία από τις αίθουσες της Γιαννοπλάτειας Σχολής Μελιγγών (παλιό σχολείο), η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών, με την βοήθεια του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας "Οι Σελλοί", οργάνωσε και λειτουργεί Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Α.Δ.Α.Π.) με σκοπό τη χρήση τους από τα παιδιά του χωριού.

Η λειτουργία του χώρου έχει σαν στόχο την καλλιτεχνική και πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών. Καθόλη τη διάρκεια του έτους, η Αδελφότητα οργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά του χωριού, δείγμα από τις οποίες καταγράφονται παρακάτω.


 

Ευτυχώς βρέθηκαν όλα τα Χαμένα Αυγά!

Με τόσο κόσμο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία του χωριού δεν θα μπορούσαν να μην βρεθούν όλα τα Χαμένα Αυγά!!

Άγγελος, Μυρτώ, Θανάσης, Λαμπρινή, Ελένη, Μίλτος, Μανώλης, Μελίνα, Ιωάννης, Ελένη, Κωνσταντίνος, Βασίλης, Σοφία, Μάριος, Μελίνα, Χάρης, Γιώργος, Ευαγγελία, Αγγελική, Αποστόλης, Πένυ και Χριστίνα.

Περισσότερα από 20 παιδιά, συγκεντρώθηκαν στην ΑΔΑΠ, λίγο μετά τις 5:00'. Τις πρώτες εντύπωσεις κέρδισε το υπαίθριο σκάκι!

Περισσότερα...

Το κυνήγι των χαμένων αυγών. Πάσχα 2016

Την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα, στις 5:00', τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο σχολείο για "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΑΥΓΩΝ".

Πριν το ευχέλαιο, τα παιδιά θα φτιάξουν καλάθια, θα τα στολίσουν και θα τα χρησιμοποιήσουν αμέσως μετά για να μαζέψουν τα κρυμένα αυγά. Το ραντεβού είναι για την Α.Δ.Α.Π., στο κτίριο του σχολείου.

Στη συνέχεια, .....

Περισσότερα...

Υπαίθριο σκάκι στους Μελιγγούς - Δωρεά της Rainbow Waters

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ύστερα από αίτημα της Αδελφότητας, η Rainbow Waters A.E. έκανε δωρεά στο χωριό ένα υπαίθριο σκάκι.

Μια επιπλέον δυνατότητα για να περνάμε καλύτερα στους Μελιγγούς, και μάλιστα με ένα παιχνίδι που δεν ξεχωρίζει ηλικίες αφού εύκολα ένα παιδί μπορεί να αντιπαρατεθεί με έναν ενήλικα!

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας αλλά και όλο το χωριό ευχαριστεί την εταιρεία Rainbow Waters Α.Ε. για την ευγενική της προσφορά προς το χωριό μας.

Περισσότερα...

Αφήγηση παραμυθιών στην Πινακοθήκη Μελιγγών

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) μας έδωσε την ιδέα για την οργάνωση μιας συνάντησης των παιδιών του χωριού για να γιορτάσουμε την ημέρα, έστω την επομένη της επετείου.

Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, οργανώθηκε δραματοποιημένη αφήγηση 2 παραμυθιών που επέλεξε η Αγνή, και με τη συμμετοχή του συντρόφου της, παρουσιάστηκαν στο κοινό μας.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στους Μελιγγούς

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (αντί για το Σάββατο 2 Απριλίου) στην Βιβλιοθήκη των Μελιγγών.

Τα παιδιά του χωριού αλλά και φίλων καλούνται σε μια συνάντηση με τον Hans Christian Andersen, τον Δανό παραμυθά, αλλά και άλλους νεώτερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τη Κυριακή στις 11:30', στην Βιβλιοθήκη των Μελιγγών.

Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη χαρά

Άξιζε η προσπάθεια και οι ετοιμασίες των τελευταίων ημερών.

Η Αγνή και η Λένα, με τη βοήθεια της Αθηνάς ετοίμασαν και παρουσίασαν μία εξαιρετική παράσταση με τις κούκλες τους. "Η Κάλω και οι καλικάντζαροι" καθήλωσαν τους 50 μικρούς μας φίλους, παιδιά των Μελιγγών, μαζί με τους γονείς τους, τους θείους τους ή κάποιον από τους συγγενείς τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες......

Περισσότερα...

Τα παιδιά γιορτάζουν στους Μελιγγούς

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, η μεγάλη παρέα μας θα συγκεντρωθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, το απόγευμα, για μια εντυπωσιακή κατασκευή που θα φωτίσει τον ουρανό. Ανάλογα με τον καιρό, αυτό θα γίνει είτε στο σχολείο είτε στην πλατεία του χωριού. 

Μετά θα παρακαλουθήσουμε παράσταση κουκλοθέατρου, στο Πνευματικό Κέντρο, για "την Κάλω και τους καλικάντζαρους", που ετοίμασε η Αγνή με την Λένα.

Κάποιοι από μας, θα μείνουμε στον χώρο και μετά τη λήξη της παράστασης, και με φαγητά που θα έχει φέρει ο καθένας μας, κρασί και τσίπουρο, θα χαζέψουμε παλιές φωτογραφίες από το καινούργιο ημερολόγιο του χωριού, αλλά και άλλες ανέκδοτες!

ΑΔΑΠ Μελιγγών: Η ζωή του Χριστού τη Μ. Βδομάδα

Με καθυστέρηση μερικών ημερών, ένας φωτογραφικός απολογισμός της συνάντησης της Μαίρης Κασαγιάννη με τα παιδιά του χωριού για μια ξενάγηση στη ζωή του Χριστού στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

(επιλέξτε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

Περισσότερα...

Γεννήσεις - Βαπτίσεις

Γάμοι

Κηδείες

Tuesday the 20th. Μελιγγοί Δωδώνης Ιωαννίνων